15.07.2024, 18:39

"Дуже оптимістична динаміка": аналіз втрат росіян у техніці від військового аналітика

Оксана Мовчан | Всі новини автора
впарпар

У першій половині липня 2024 року військовий аналітик Олександр Коваленко провів ретельний аналіз втрат російської техніки. Його оцінки виявилися оптимістичними з точки зору динаміки знищення ствольних артилерійських систем окупантів та автомобільного транспорту.

Про це він повідомив у ]]>Facebook]]>, передає Час Пік.

Загалом, було знищено 725 одиниць ствольної артилерії та 910 одиниць автомобільного транспорту ворога. Ці дані відповідають очікуванням експертів.

Коваленко підкреслив, що успіхи українських Сил оборони в контрбатарейній боротьбі, попри дефіцит боєприпасів, значно перевищують результати окупаційних військ РФ. Російські війська використовують здебільшого старі радянські системи та неякісні північнокорейські боєприпаси, що негативно впливає на їхню ефективність.

За словами експерта, автомобільний транспорт практично замінив бронетехніку на полі бою, що призводить до його постійного знищення. Кількість знищеної техніки або стабільно велика, або зростає.

"Проте перша половина липня показала нижчі показники знищення основних бойових танків (115 одиниць) та бойових броньованих машин (276 одиниць). Це не означає, що українські сили не мають засобів для їх знищення або що ця техніка стала невразливою", - наголосив він.

Коваленко зазначив, що низькі втрати ОБТ і ББМ свідчать про те, що окупанти мінімізували їх застосування на лінії бойового зіткнення, в основному використовуючи піхоту для штурмів. Це підтверджує, що командування окупантів, враховуючи можливості свого військово-промислового комплексу, переходить у режим економії техніки, відновлення якої стає все складнішим завданням для російської промисловості.

Експерт також підкреслив, що командування російських окупаційних військ намагається накопичити ОБТ та ББМ для вирішальних проривів, використовуючи мінімальні механізовані підрозділи під час звичайних штурмів.

"Однак, незважаючи на втрати, російські війська поки не відчувають дефіциту ствольної артилерії, яка ще довго залишатиметься ключовим елементом їхньої військової стратегії", - підкреслив Коваленко.

Аналіз Коваленка дає чітке розуміння поточної ситуації на фронті та демонструє високий рівень ефективності українських Сил оборони у протидії ворогу, що використовує застарілу та неякісну техніку.

Читайте також:

"Влада терору": як окупанти збираються контролювати місцеве населення на ТОТ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк