18.07.2024, 13:11

Нові підозри отримали колишні українські чиновники, які у співпраці з агресором керують "муніципальними органами" на Луганщині: серед них ексмер Рубіжного

Оксана Мовчан | Всі новини автора
прлол

Раніше більшість із них вже піддавались кримінальному переслідуванню за інші злочинів проти національної безпеки України.

Про це повідомили у пресслужбі ]]>СБУ]]>, передає Час Пік.

Так, нову підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України отримала Марина Філіппова – "голова Новоайдарського муніципального округу ЛНР". За часів Януковича правопорушниця була міським головою Хрустального (стара назва Красний Луч) від партії регіонів. У 2014 р. перейшла на бік агресора, працювала у структурах влади "ЛНР", брала учать у підготовці окупаційного псевдореферендуму. Зрадниця перебуває у розшуку за низкою статей Кримінального кодексу України.

А от колишній мер Рубіжного Сергій Хортів вже має судовий вирок за колабораціонізм. Минулого року його було заочно засуджено до 10 років тюрми. У березні 2022 р. він очолив окупаційну адміністрацію у Рубіжному. За півтора роки "досвідчений" зрадник став "головою муніципального утворення місто Рубіжне ЛНР".

Ексзаступниця очільника Станично-Луганської ВЦА Ірина Костан працює на ворога з моменту захоплення рашистами території району. Наразі колишня держслужбовиця є "головою ради Станично-Луганського муніципального округу ЛНР" і членом партії "єдіная россія". Перебуває в загальнодержавному розшуку.

Також підозру в колабораційній діяльності отримав колишній службовець Олександр Сополєв. У серпні 2023 р. зловмисник, який має досвід роботи в окупаційних органах влади, призначений "заступником голови адміністрації міста Первомайськ ЛНР".

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми та конфіскація майна.

Тривають слідчі дії, які проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Читайте також:

"Є, чим пишатися": Гауляйтер Сєвєродонецька заманює людей у ​​місто, вихваляючись "досягненнями"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк