21.07.2024, 08:31

Колаборанти на ТОТ Луганщини квапляться виконати чергову путінську "хотілку": подробиці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
авлдполр

На тимчасово окупованих територіях Луганщини, таких як Алчевськ, Стаханов і Свердловськ, Путін замислив організувати масштабний волонтерський рух.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Для цього була впроваджена програма під назвою "Добро. Центр". Щоб запустити цей процес, на місцевий рівень були спущені директиви з планами щодо виконання завдання.

На тимчасово окупованих територіях, таких як Алчевськ, Стаханов і Свердловськ, вже створені відповідні центри. Керівникам інших муніципалітетів ватажок квазіутворення "ЛНР" Леонід Пасічник доручив до 1 серпня в терміновому порядку організувати подібні "волонтерські організації".

Проте в Кремлі погано знайомі з латинською мовою, адже переклад слова "волонтер" з латині означає "доброволець". Тому називати свою чергову пропагандистську організацію волонтерською є, як мінімум, неграмотно. Це лише підкреслює недолугість спроб російської влади маніпулювати значенням слів для прикриття своїх пропагандистських цілей.

Ця нова ініціатива є черговим кроком у спробах російського керівництва залучити населення до підтримки окупаційної влади. Попри зовнішню привабливість ідеї волонтерського руху, її справжньою метою є посилення контролю над населенням і забезпечення виконання наказів з Кремля. Організація таких центрів на тимчасово окупованих територіях є частиною ширшої стратегії Росії з консолідації влади та зміцнення своєї присутності в регіоні.

Українські аналітики та експерти з питань безпеки вже висловили занепокоєння з приводу цієї ініціативи, вказуючи на те, що справжні волонтерські організації базуються на добровільності та незалежності від державних структур. Запровадження такої програми на окупованих територіях України може призвести до посилення репресій та обмеження прав місцевого населення.

Відтак, російська влада вкотре демонструє свою готовність використовувати будь-які засоби для досягнення своїх цілей, навіть якщо це вимагає спотворення суті волонтерства та маніпулювання значенням слів.

Читайте також:

Просто пиляють бабло, - жителі Сєвєродонецька про якість ремонтних робіт в окупованому місті

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк