21.07.2024, 18:26

Активність ворога на Харківському та Куп’янському напрямках: що кажуть у Генштабі

Марина Гончар | Всі новини автора
харківський напрямок

Станом на вечір 21 липня 2024 року на Харківському та Куп’янському напрямках фіксується активна діяльність ворога. Згідно з оновленою інформацією від Генштабу Збройних Сил України, ситуація на фронті загострилася.

На Харківському напрямку російські війська здійснили сім спроб штурму оборонних позицій українських сил у районах Глибокого та Вовчанська, передає Час Пік.

Попри запеклі бої, нашим бійцям вдалося відбити всі атаки. Окрім цього, ворог завдав авіаударів, скинувши сім керованих авіабомб в районах Липців, Борщової, Вовчанська та Глибокого. Також зафіксовано удари некерованими авіаційними ракетами по селу Дегтярне.

На Куп’янському напрямку ситуація також напружена. Окупанти здійснили сім спроб атакувати позиції українських сил у районах Синьківки, Стельмахівки, Берестового та Андріївки. Два боєзіткнення продовжуються і досі, свідчачи про рішучість ворога просуватися на цьому напрямку.

Нагадаємо, не так давно Президент України Володимир Зеленський повідомив про провал наступу Росії на Харків, який розпочався у середині травня. Завдяки мужності та професіоналізму українських військових, ворогу не вдалося здійснити заплановані дії та просунутися вперед.

Крім того, на Харківському напрямку російська армія зазнала значних втрат. Від початку липня було вбито 2939 та поранено 6509 російських військових. Ще 45 окупантів здалися в полон. Загальні втрати ворога на цьому напрямку складають приблизно 91 % від залученого особового складу, що становить 10350 осіб.

Ситуація на Харківському та Куп’янському напрямках залишається напруженою. Українські військові продовжують відбивати атаки ворога та завдають йому значних втрат. Однак активність противника вказує на те, що бої продовжуватимуться, і українські захисники потребують всебічної підтримки та допомоги.

Читайте також: З Кремінної знову повідомляють про обстріл: що пишуть у мережі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк