02.08.2024, 08:50

Тиждень свят у Луганську: мешканці незадоволені розтратами на тлі комунальних проблем

Окупаційна адміністрація Луганська оголосила про плани святкування Дня міста з 9 по 15 вересня, що спричинило бурю обурення у соціальних мережах.

Про це заявила так звана виконувачка обов'язків мера міста Яна Пащенко, передає Час Пік.

Пащенко пояснила, що святкування триватиме сім днів, щоб усі охочі могли організувати свої тематичні майданчики. Програма включає безліч заходів: вівторок буде присвячений молоді, у середу відбудуться вшанування ветеранів, а у четвер відбудеться захід для спортсменів з особливостями здоров'я. Також планується читання віршів на даху, робота відкритих кіномайданчиків, приїзд російської естрадної "зірки", а також відкриття скверу Молодят та прилеглого до нього дитячого майданчика.

Проте таке тривале святкування викликало негативну реакцію серед користувачів соціальних мереж. Люди висловили невдоволення тим, що у місті багато невирішених комунальних проблем, а гроші збираються витратити на святкування. Зокрема, наголошується, що немає коштів на відновлення будинку на Ювілейному після вибухів.

"Отже, на гулянку на тиждень кошти в бюджеті є, а на те, щоб відновити будинок на Ювілейному після вибухів грошей немає. У мирний час таких гулянь (на тиждень) не влаштовували, відзначали три дні (п'ятниця, субота, неділя)", - пишуть у мережах.

Користувачі також вказують на проблеми з вивезенням сміття та антисанітарію у місті.

"Місто потопає у смітті, задихається від поточної каналізації, всі квіти на клумбах засохли, а глава тиждень святкуватиме. Не соромно?".

Крім того, Пащенко оголосила про подальше підвищення цін на проїзд у громадському транспорті. "Це робиться для того, щоб запустити більше нових автобусів та залучити більше водіїв".

Публікація новини про відзначення Дня міста зібрала десятки обурених коментарів від луганчан, які наголошують на тому, що такі витрати недоречні в умовах поточних проблем міста.

Читайте також: В окупованому Луганську не можуть визначитися з пам'ятником Шевченку - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк