02.08.2024, 09:23

Окупанти на Луганщині позбавлятимуть громадянства РФ за непостановку на військовий облік, - ОВА

Віктор Білий | Всі новини автора

На тимчасово окупованих територіях Луганської області запроваджено нові правила, згідно з якими чоловіків позбавлятимуть російського громадянства за непостановку на військовий облік.

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної військової адміністрації (ОВА), повідомляє Час Пік.

Кремль ухвалив закон, яким постановка на військовий облік буде обов'язковою відразу після отримання паспорта РФ. У разі відсутності прізвища у відомостях військкоматів, застосовуватиметься процедура позбавлення громадянства.

Окупаційна влада виражає невдоволення темпами паспортизації у так званій "ЛНР". Нові зміни можуть знизити кількість охочих отримати російський паспорт, оскільки облік перевірятиметься й у тих, хто отримав документи раніше.

Також в ОВА повідомили про проблеми із виплатами зарплат будівельникам в окупованих містах області.

Так, у Рубіжному та Сєвєродонецьку підрядники затримуються виплати на кілька місяців або взагалі не виплачують. Це стосується як місцевих найманців, так і тих, хто приїхав із Росії на заробітки. "Скаржитися нікуди, оскільки мобільний зв'язок у прифронтових містах відключено. Окупаційна адміністрація цих населених пунктів поінформована про проблему, але не робить жодних дій".

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив, що російські війська продовжують обстріл звільнених українських населених пунктів. Під постійними ударами знаходяться Макіївка та Невське. Противник застосовує ствольну та реактивну артилерію, безпілотники та авіацію. Атакували загарбники в районах Стельмахівки, Андріївки та Макіївки.

Читайте також: Просування російських військ на Донеччині: в ISW роз'яснили причини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк