02.08.2024, 11:19

Ліси на окупованій Луганщині охоплені вогнем: очевидці діляться відео

Віктор Білий | Всі новини автора

У Луганській області, на окупованих територіях, вирують пожежі. Дорога із Краснодона (Сорокине) до Свердловська (Довжанськ) охоплена вогнем.

Очевидці опублікували відео, на якому видно, як палають ліси та поля, передає Час Пік.

Коментарі в мережі наголошують на масштабі лиха: "Горять поля! І це так само величезна біда!!".

Дим від лісових пожеж видно і мешканцям окупованого Сєвєродонецька.

"Вигляд з проспекту Гвардійський, 55, у дворі продовжують перекопувати й перекладати все, що лежало. Вдалині горить ліс", - пишуть у мережі.

Окрім пожеж, мешканці Краснодона, Суходільська та Молодогвардійська все літо скаржаться на нестабільну подачу води. Люди звернулися за допомогою на "пряму лінію президента", повідомивши про незручний графік подачі води та регулярні перебої. Через це багато хто не може нормально випрати речі та приготувати їжу.

Раніше голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив про тяжке становище гірників з окупованого Довжанська (раніше Свердловськ). З березня вони не одержують зарплату.

"Спочатку їх лякали примусовою мобілізацією, потім мотивували появою російських інвесторів. Тепер обіцяють розрахуватись коштами від продажів товарно-матеріальних цінностей (ТМЦ), які ще є на вугледобувних підприємствах", - розповів Лисогор.

Читайте також: Окупанти на Луганщині позбавлятимуть громадянства РФ за непостановку на військовий облік, - ОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк