03.08.2024, 15:12

Британська розвідка проаналізувала втрати РФ на фронті та вказала на важливу деталь

Оксана Мовчан | Всі новини автора
аждпрьдлр

У недавньому зведенні Міністерства оборони Великої Британії, яке було опубліковане на платформі X, повідомляється про значні втрати російських військ на фронті.

Про це у соцмережі ]]>Х]]> повідомило Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Час Пік.

За даними британської розвідки, очікується, що в серпні середньодобові втрати російської армії можуть перевищити 1000 осіб. Це прогнозування базується на поточній ситуації на фронті, де Росія продовжує активно вести наступальні операції.

У звіті зазначено, що протягом останніх двох місяців середньодобові бойові втрати російських військ зменшилися з рекордних 1262 осіб у травні до 1140 у липні.

Попри це, останні три місяці стали найбільш затратними для російської армії з лютого 2022 року. Це вказує на серйозні труднощі, з якими стикається Росія в її військових зусиллях.

Британська розвідка пояснює, що зменшення середньодобових втрат може свідчити про те, що російські війська намагаються укріпити свої позиції, зокрема на Харківському напрямку.

Цей новий підхід, хоча і створює додатковий тиск на фронті, не забезпечує російським військам значних тактичних переваг через ефективну українську оборону і відсутність достатньої підготовки з боку Росії.

Окрім того, зведення зазначає, що Росія продовжує масштабні наступальні операції на широкому фронті, який простягається від Харкова на півночі до села Роботине у Запорізькій області на півдні України.

Така активність підсилює ймовірність того, що рівень втрат у серпні буде залишатися на високому рівні, перевищуючи 1000 осіб на день.

Читайте також:

Окупанти повідомляють про небезпеку на шляху до тимчасово окупованого Сватового

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк