04.08.2024, 20:08

Окупанти запровадили нові правила для "націоналізації" нерухомості в Сєвєродонецьку: паспорт РФ тепер обов'язковий

Оксана Мовчан | Всі новини автора
рлорло

У тимчасово окупованому Сєвєродонецьку Луганської області так звана "адміністрація" запровадила нові правила для власників майна, яке вони вважають "безгоспним".

Ця новина була оприлюднена у тамтешніх пабліках, передає Час Пік.

Для збереження своїх помешкань мешканці зобов'язані мати паспорт РФ.

Загарбники продовжують незаконно захоплювати нерухомість українців, які були змушені покинути місто через бойові дії та окупацію. Власники житла повинні особисто з'явитися до місцевого "муніципалітету" і надати особисті документи та документи на житло, щоб довести свої права на власність.

Раніше власники могли використовувати будь-який установчий документ юридичної особи або російський паспорт, але тепер правила стали жорсткішими, що значно ускладнює ситуацію для тих, хто не має російського громадянства.

Ця зміна правил є черговим кроком у політиці окупаційної влади, спрямованій на відбір майна у місцевих жителів та зміцнення контролю над територією.

Нові правила викликають обурення серед місцевих жителів, оскільки вони фактично ставлять під загрозу право власності тисяч українців, які покинули свої домівки внаслідок війни.

Це є черговим прикладом порушення міжнародного права та прав людини з боку окупаційної влади, яка продовжує здійснювати незаконну "націоналізацію" майна на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте також:

Вбивство в окупованому Сєвєродонецьку: рецидивісти на смерть забили місцевого жителя

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк