10.08.2024, 10:46

У Криму морський дрон "Magura V5" знищив швидкісний катер "Тунєц" російських окупантів - ГУР

В Крыму морской дрон "Magura V5" уничтожил скоростной катер "Тунец"

У ніч проти 9 серпня 2024 року поблизу населеного пункту Чорноморське у тимчасово окупованому Криму воїни спецпідрозділу ГУР МО України "Group 13" за допомогою ударного морського дрону "MAGURA V5" знищили чергове судно російських окупантів.

У ніч проти 9 серпня поблизу смт Чорноморське у тимчасово окупованому Криму було знищено швидкісний катер проєкту КС 701 типу "Тунєц". Внаслідок спецоперації пошкодження також отримали ще три плавзасоби окупантів. Їх тип встановлюється. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Час Пік.

Як зазначили в ГУР, у травні цього року біля берегів Криму було знищено два російські судна такого типу, й нагадали, що міжнародні експерти визнали новітню ударну платформу MAGURA V5 найрезультативнішим дроном у російсько-українській війні.

"Швидкісні транспортно-десантні катери проектуКС 701 московити в окупованому Криму використовували для патрулювання акваторії та логістики...

Загалом за допомогою цих морських дронів українського виробництва успішно уражено 18 суден держави-агресора росії, 9 з них - знищені. Продовжуємо боротьбу!

Слава Україні!", - йдеться у повідомленні ГУР.

Нагадаємо, Telegram-канал "]]>Крымский ветер]]>" повідомляв, що вночі 9 серпня у Криму лунали вибухи.

"У Чорноморському стрілянина, один сильний вибух, повідомляють підписники...

"Довбануло хвилин 15 тому, аж рами мало не винесло", - пишуть нам з Чорноморського...

У Чорноморському ще один вибух. І кудись влучили, коли був перший вибух, повідомляють підписники...

Вибух у Чорноморському був справді потужним. Z-пабліки пишуть, що атакують українські морські дрони...", - йдеться у повідомленнях.

При цьому, місцева влада та Міноборони РФ відрапортували про "успішне відбиття атаки"...

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк