11.08.2024, 09:36

"Кінець місту": жителі Сєвєродонецька про розруху та безвихідність під окупацією

Віктор Білий | Всі новини автора

Ситуація в окупованому Сєвєродонецьку Луганської області стає все більш загрозливою для місцевих жителів.

У соціальних мережах з'являються повідомлення, що свідчать про критичну обстановку, коли навіть виклик швидкої допомоги перетворюється на справжнє випробування, передає Час Пік.

Місцеві жителі діляться своїми історіями та пропонують один одному поради щодо виклику швидкої допомоги. Один із городян просить номер телефону, за яким можна зв'язатися з медиками, на що йому відповідають: "Телефонуйте на 103 на вулиці у військових з раціями, вони мають допомогти. Або бігом на ПН, в арку біля 14-ї школи, за Гагаріним, там можна спіймати стільниковий зв'язок.

Один із коментаторів розповів, що швидку вдалося викликати через Луганськ, проте допомога прибула лише за півтори години. Інший мешканець зазначив, що їм довелося чекати на медиків цілих 3,5 години.

Тим часом у мережі з'явилося відео, на якому місцева мешканка з дитиною ходить руїнами будинку та показує зруйновані квартири на вулиці Курчатова, 27.

Жінка розповідає, як сподівається на краще майбутнє, але реальність навколо неї залишається похмурою та гнітючою. У коментарях під відео користувачі висловлюють своє обурення та гіркоту від того, що відбувається: "Речі людей викидаються! Те, що люди все життя наживали. Найцінніше ви вкрали, а решту викинули!".

Інші підкреслюють, що місто, яке колись процвітало і красиве, тепер перетворюється на руїни: "Кінець місту. Вигорять ліси, занесе піском, міста не буде. Буде Аральське море номер два".

Багато коментаторів звертають увагу на долю дітей, які залишилися в цих умовах. Один із користувачів пише: "Шкода дитину цю, живе незрозуміло де, батьки тягають її по руїнах. Ось це дитинство".

Читайте також: Відкрито можливість для виїзду: як мешканці Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного можуть залишити окупацію

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк