13.08.2024, 08:13

На окупованій Кінбурнській косі бійці ГУР встановили прапор України

На Кинбурнской косе бойцы ГУР установили флаг Украины

На тимчасово окупованій Кінбурнській косі бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони встановили прапор України.

На тимчасово окупованій Кінбурнській косі майорить прапор України. Відповідне відео, зроблене 11 серпня, опублікував у Telegram керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, повідомляє Час Пік.

Подробиці операції не розкриваються, але DeepState припускає, що прапор встановили в результаті рейдових дій.

Нагадаємо, 9 серпня спецназівці ГУР здійснили рейд на тимчасово окуповану Кінбурнську косу. В результаті рейду було знищено шість одиниць броньованої техніки ворога та ліквідовано близько трьох десятків загарбників.

"Десантну операцію здійснили підрозділи "Хімера", "Аратта", "Стугна", Paragon, "Сибірський батальйон", "Терор" у складі спецпідрозділу Тимура ГУР МО України за підтримки Військово-Морських Сил ЗСУ та у взаємодії з іншими складовими Сил безпеки та оборони держави.

Під час місії на косі спецпризначенці атакували укріплення росіян на їхніх позиціях "Кінбурнська фортеця", "морський вокзал" та "пам’ятник Суворова".

Біля останнього воїни ГУР встановили бойовий прапор Воєнної розвідки України", - повідомили в ГУР.

Довідково: Кінбурнська коса – піщана коса у північно-західній частині Кінбурнського півострова між Дніпровсько-Бузьким лиманом та Чорним морем, Очаківський район Миколаївської області. За даними Сил оборони, російські війська розміщували на цій території свою техніку, в т.ч. для обстрілів України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк