13.08.2024, 15:11

Сєвєродонецька МВА оцінює будівлі у Дніпрі та Кривому Розі для розміщення переселенців

Віктор Білий | Всі новини автора

Сєвєродонецька міська військова адміністрація (МВА) залучила експертів для детальної оцінки технічного стану будівель у Дніпрі та Кривому Розі. Ціль – визначити можливість використання цих об'єктів для розміщення внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Згідно з інформацією, наданою заступником начальника Сєвєродонецької МВА Олегом Кузьміновим, у липні було створено спеціальну комісію для обстеження вільних приміщень у Дніпропетровській області. Ці об'єкти було запропоновано Регіональним відділенням Фонду держмайна України.

Комісія обстежила п'ять будівель: дві у Дніпрі (по вулицях Гагаріна та Фучика) та три у Кривому Розі (по вулицях Костенка, Героїв АТО та Бикова).

Нині залучено додаткових фахівців щодо більш глибокого аналізу технічного стану цих об'єктів.

За результатами експертизи планується розглянути питання про можливість використання будівель для розміщення ВПО, передачу їх на баланс Сєвєродонецькій МВА та виділення бюджетних коштів на капітальний ремонт.

Варто зазначити, що парламентська спеціальна тимчасова комісія з питань захисту ВПО розробила законопроєкт щодо інвентаризації нерухомості та створення інтерактивної карти доступного житла для тимчасового розміщення переселенців. За даними члена Комітету Верховної Ради з прав людини Сергія Козиря, із 2200 об'єктів державної та комунальної власності, які підходять для розміщення ВПО, 200 вже готові до заселення станом на серпень 2024 року.

Робота із забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб триває, і влада докладає зусиль для вирішення цієї важливої ​​соціальної проблеми.

Читайте також: Мешканці Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного можуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків у Гаазі: як це зробити

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк