14.08.2024, 09:16

Сєвєродонецькі школи залишилися без підручників: нова реальність окупованого міста

Віктор Білий | Всі новини автора

Окупований Сєвєродонецьк Луганська область зіткнувся з черговими проблемами в умовах російського контролю – відсутність шкільних підручників.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор повідомив, що місцеві школи не отримали обіцяних російських підручників, попри участь у "програмі із забезпечення освітніх закладів", передає Час Пік.

Сєвєродонецькі вчителі змушені звертатися за допомогою до своїх "колег" з Воронежа, просячи їх передати надлишки навчальних посібників для потреб місцевих шкіл. Лисогор зазначив, що дані про кількість та перелік необхідних підручників вже направлено до Воронежа, що говорить про критичну ситуацію із забезпеченням шкільних закладів.

Цікаво, що раніше російські пропагандистські ресурси стверджували, що Сєвєродонецькі школи нібито продовжують отримувати подарунки від Воронезької області. В рамках акції "Книги – дітям" до міста було доставлено класичну та художню літературу, російські казки та інші навчальні матеріали.

Проте, очевидно, ці "подарунки" виявилися недостатніми чи відповідними реальним освітнім потребам.

Читайте також: Окупаційна влада розповіла, коли почне відновлювати залізничні колії в Сєвєродонецько-Лисичанській агломерації

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк