12.08.2024, 11:42

Окупаційна влада розповіла, коли почне відновлювати залізничні колії в Сєвєродонецько-Лисичанській агломерації

Лисичанск / Архивное фото

Окупаційна влада прозвітувала про хід робіт з відновлення залізничних колій на території так званої "ЛНР".

Після "визволення" жителі окупованої Луганщини забули, що таке пересування поїздами. Залізнична інфраструктура повністю зруйнована обстрілами. Постраждали залізничні колії, потяги, станції. На відновлення підуть роки, повідомляє Час Пік.

Як розповів начальник луганської філії т.зв. підприємства "Залізниці Новоросії" Денис Пашков в інтерв'ю підконтрольним окупантам інформаційним ресурсам, на даний час на території "ЛНР" триває відновлення окремих ділянок залізничних колій.

За його словами, стратегічною зараз є ділянка "Кондрашівська Нова" - "Сімейкіно Нове", яка була закрита у 2014 році. Окупанти намагаються запустити цю ділянку, щоб "прискорити доставку комерційних вантажів, а саме - вугільної продукції на Щастинську ТЕС".

Чиновник заявив, що вже закінчено розмінування ділянки завдовжки майже 50 км, зараз тривають демонтажні роботи. Відкриття заплановане до кінця року.

Пропагандисти запитали про відновлення залізничного полотна у Сєвєродонецькій агломерації, куди окупанти включили Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне та Кремінну. Нагадаємо, залізнична інфраструктура "трикутника" сильно постраждала під час обстрілів та під час боїв.

Чиновник відповів, що такі плани є, але "це питання знаходиться в площині силових відомств".

"Початок відновлення залізничного полотна можливий після розмінування. Коли Міноборони та МНС виконають там роботи...", - заявив Пашков.

Читайте також: Мешканці Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного можуть подати заяву до міжнародного Реєстру збитків у Гаазі: як це зробити

Читайте ще: Безкоштовне перевезення речей: як переселенцям з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного подати заявку на послугу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк