14.08.2024, 10:20

"Примушують платити, погрожуючи відключеннями": З якими проблемами зіткнулися мешканці окупованого Лисичанська

Віктор Білий | Всі новини автора

Жителі окупованого Лисичанська Луганської області висловлюють невдоволення роботою комунальних служб на тлі відновлення електропостачання. Після того, як загарбники частково відновили електрику в деяких районах міста, люди зіткнулися з несподіваними проблемами, які спричинили хвилю обурення.

За інформацією пресслужби Луганської обласної військової адміністрації, "енергопостачальники почали виставляти жителям рахунки, включаючи заборгованості, що накопичені ще до окупації", передає Час Пік.

Замість очікуваного полегшення мешканці отримали погрози відключення електроенергії у разі непогашення заборгованості. "Примушують платити, загрожуючи відключеннями".

Така поведінка комунальних служб стала серйозним ударом для людей, багато з яких і так зазнають фінансових труднощів в умовах окупації.

Ситуація ускладнюється і змінами тарифів на електроенергію. З 1 липня 2024 року жителі Лисичанська зіштовхнуться з диференційованими тарифами, які залежатимуть від типу встановлених приладів обліку – для змінного чи постійного струму. Ці зміни можуть значно збільшити витрати на електроенергію, особливо для тих, хто споживає великі обсяги енергії або використовує її в часи пікового навантаження.

Нові тарифи, як стверджують окупанти, спрямовані на регулювання витрат на енергоносії на окупованих територіях. Однак для багатьох жителів це лише додає нових проблем, замість полегшити їх тяжке становище.

Читайте також: "Дахи зачекають, головне - під'їзд": Очевидці про якість "ремонтів" в окупованому Лисичанську

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк