14.08.2024, 13:24

Окупанти зробили черговий фотозвіт про "допомогу" жителям тимчасово окупованого Лисичанська

Оксана Мовчан | Всі новини автора
апрапопро

Окупанти вкотре намагаються представити себе "рятівниками" для населення тимчасово окупованого Лисичанська Луганської області. Цього разу вони опублікували фотозвіт про надання "допомоги" у вигляді доставки "вугілля" маломобільному жителю міста.

Про це відзвітували окупаційні ресурси, передає Час Пік.

Однак, насправді те, що окупанти називають "вугіллям", є далеким від стандартного палива. Замість повноцінного вугілля, яке могло б дійсно забезпечити тепло і комфорт взимку, місцевим жителям навантажили на машини вугільний пил, перемішаний з камінням. Цей сурогат важко назвати навіть паливом, адже його енергетична цінність значно нижча, а якість залишає бажати кращого.

Люди, які працювали на шахтах і добре знають справжнє вугілля, обурені таким "допомогою". Вони зазначають, що така якість палива не тільки не здатна забезпечити тепло в домівках, але й може становити загрозу для здоров'я через велику кількість пилу та домішок, що можуть виділятися під час спалювання.

Цей випадок став черговим свідченням того, що окупанти використовують населення тимчасово окупованих територій як інструмент для власної пропаганди, не турбуючись про реальні потреби та умови життя місцевих жителів. Така "допомога" викликає лише глибоке розчарування та обурення серед населення, яке залишилось без належної підтримки у важких умовах окупації.

Нагадаємо, що жителі окупованого Лисичанська Луганської області висловлюють невдоволення роботою комунальних служб на тлі відновлення електропостачання. Після того, як загарбники частково відновили електрику в деяких районах міста, люди зіткнулися з несподіваними проблемами, які спричинили хвилю обурення.

Читайте також:

У Сєвєродонецьку окупанти "поклали око" на водоводи для закачування води в озера Паркове та Чисте

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк