14.08.2024, 14:51

У колаборації з ворогом підозрюються п’ятеро "депутатів народної ради ЛНР", які були обрані у 2023 році: подробиці

прорлро

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганщини повідомлено про підозру п’ятьом громадянам. Їм інкриміновано добровільне обрання до незаконного органу влади, створеного на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє ]]>Луганська обласна прокуратура]]>, передає Час Пік.

За даними слідства, підозрювані ‒ проросійськи налаштовані мешканці тимчасово окупованих Луганська, Рубіжного, Перевальська та Брянки, які почали підтримувати ворога ще у 2014 році. Вони ексдепутати від заборонених "Комуністичної партії України", "Партії регіонів", колишній викладач Донбаського державного технічного університету та діяч мистецтв.

Усі фігуранти протягом багатьох років успішно будували кар’єру в окупаційних органах влади на захопленій Луганщині.

За результатами минулорічних "виборів представницьких органів муніципальних утворень ЛНР" усіх обрано "депутатами народної ради ЛНР першого скликання". Підозрювані представляють ворожу політичну партію "Єдина Росія".

Крім того, один народний обранець став "керівником фракції" вказаної партії.

Особи беруть участь у засіданнях, голосують за так звані "закони", таким чином сприяють "інтеграції" захопленої території Луганщини до РФ.

Наразі вирішується питання щодо оголошення їх у розшук та обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також:

Окупанти зробили черговий фотозвіт про "допомогу" жителям тимчасово окупованого Лисичанська

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк