15.08.2024, 14:42

Російські окупанти активізувалися під Кринками, - ОСУВ "Таврія"

Оксана Мовчан | Всі новини автора
впро

Російські окупаційні війська активізували свої дії на лівому березі Дніпра в Херсонській області, значно посиливши свої атаки в районі села Кринки. У відповідь українські військові змушені діяти в складних умовах, борючись не лише з ворогом, але й з наслідками пожеж, які спричиняються обстрілами.

Цю інформацію надав речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій під час національного телемарафону, передає Час Пік.

За його словами, протягом останньої доби українським підрозділам, які закріпилися на нових позиціях на плацдармі північніше Кринок, довелося відбити одразу сім атак ворога.

Окупанти активно використовують артилерію калібру 152 міліметри, а також безпілотники для скидання боєприпасів із запалювальними речовинами, що призводить до масштабних пожеж у зоні бойових дій. Це ускладнює утримання позицій українськими військовими, змушуючи їх постійно переміщатися для уникнення втрат і збереження контролю над територією.

Попри такі активні дії з боку російських військ, Лиховій зауважив, що загальна тактика ворога не зазнала значних змін. Окрім того, ознак формування ударних угруповань для масштабного наступу з боку Росії не було виявлено.

Таким чином, ситуація на лівому березі Дніпра залишається напруженою, але під контролем українських військових, які продовжують тримати оборону, незважаючи на всі труднощі.

Читайте також:

"Спостерігається активність дронів": ситуація у тимчасово "звільненій" Кремінній

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк