15.08.2024, 13:30

"Спостерігається активність дронів": ситуація у тимчасово "звільненій" Кремінній

Оксана Мовчан | Всі новини автора
аівап

Останніми днями ситуація в Кремінній Луганської області, тимчасово окупованій російськими військами, залишається напруженою, хоч і відносно тихішою порівняно з попередніми періодами. Проте це затишшя оманливе, адже активність безпілотників значно зросла.

Про це повідомляють окупаційні ресурси, передає Час Пік.

У місті, особливо в його центральних районах, мешканці все частіше помічають дрони, які активно патрулюють територію. Лише вчора відбулося збиття одного з таких апаратів безпосередньо в центрі міста. Звісно, такі інциденти викликають тривогу серед населення, оскільки супроводжуються скиданням вибухових пристроїв.

Крім того, значної шкоди зазнає об'їзна дорога, де постійно фіксуються удари, а також підприємства, що мають стратегічне значення. Зокрема, суттєво постраждали об’єкти хімічної автоматики та лісове господарство. 

Ще однією небезпекою є величезна кількість дронів, які не лише виконують розвідувальні функції, але й завдають прямих ударів по важливих об'єктах окупантів. 

"Ситуація в місті тихіша. Переважно літають дрони, вчора прямо в центрі збивали зі скиданням. Страждає об'їзна, хімавтоматика, лісгосп. Туди часто. Дронів дуже, дуже багато, будьте обережні!", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, хоч у Кремінній і спостерігається деяке затишшя, ситуація залишається вкрай небезпечною. Зростання активності дронів і регулярні удари лише підсилюють атмосферу напруженості в цьому регіоні.

Читайте також:

"Чудовий" подарунок: Школярам Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного подарують "унікальні" щоденники

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк