17.08.2024, 17:22

У Краматорську зруйновано житловий будинок внаслідок російського удару: розпочато рятувальну операцію

Віктор Білий | Всі новини автора

Сьогодні у Краматорську Донецької області стався руйнівний удар російської артилерії, внаслідок якого обвалився двоповерховий житловий будинок. У місті пролунало п'ять вибухів, і зараз ведеться рятувальна операція.

За інформацією голови Донецької обласної військової адміністрації Вадима Філашкіна, одна з ракет РСЗВ "Смерч" потрапила безпосередньо в житловий будинок, тоді як інші ракети були направлені в промислову зону, передає Час Пік.

Внаслідок удару уламками було пошкоджено газопровід, що додало проблем у вже й так складну ситуацію.

Начальник Краматорської місцевої військової адміністрації Олександр Гончаренко повідомив, що рятувальники успішно деблокували постраждалого з-під завалів. За даними ДСНС, з-під зруйнованого будинку витягли чоловіка 1962 року народження. Його стан оцінюється як тяжкий, і він був переданий працівникам швидкої медичної допомоги для подальшого лікування.

Крім того, в результаті обстрілу 310 абонентів Краматорська залишилися без газу, включаючи 178 квартир та 132 приватні будинки. Представники Донецькоблгазу повідомили, що пошкоджено газопровід завдовжки 30 метрів, а також зафіксовано гільйотинний розрив. Відновлення газопостачання можливе лише за безпечних умов, наголосили фахівці.

Читайте також: Зміцнення позицій та нові операції: Сирський доповів Зеленському про ситуацію на фронті та в Курській області

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк