17.08.2024, 14:29

Зміцнення позицій та нові операції: Сирський доповів Зеленському про ситуацію на фронті та в Курській області

Віктор Білий | Всі новини автора

Головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський представив президенту Володимиру Зеленському докладну доповідь про поточну ситуацію на фронті, включаючи останні події у Курській області.

Про це повідомив Зеленський у Telegram-каналі, передає Час Пік.

Доповідь Сирського охоплювала дві ключові теми. По-перше, було обговорено ситуацію на Донбасі, особливо на Торецькому та Покровському напрямках. Президент Зеленський зазначив, що українські воїни та підрозділи щодня відображають десятки російських штурмів та активно працюють над знищенням окупаційних сил.

По-друге, увага була зосереджена на операції у Курській області. Сирський повідомив про успішне зміцнення позицій українських сил та розширення стабілізованої території. Президент Зеленський висловив подяку солдатам та командирам, які успішно захоплюють російських військових у полон, що сприяє звільненню українських воїнів та цивільних осіб, які перебувають у полоні в Росії.

Також під час зустрічі було порушено питання постачання зброї та міжнародної підтримки. За словами Зеленського, наразі ведеться робота над новими пакетами допомоги від партнерів України з акцентом на посилення далекобійних можливостей та обмеження наступального потенціалу російських військ. Він також зазначив, що готуються доручення для українських дипломатів із цих питань.

Щодо ситуації в Курській області, то 6 серпня росіяни повідомили про прорив кордону в цьому регіоні. Вже майже два тижні у прикордонних районах РФ тривають активні бойові дії. У першому тижні операції українське керівництво утримувалося від коментарів, але згодом головком ЗСУ Олександр Сирський підтвердив, що це наступальна операція Сил оборони України.

За останніми даними, Україна контролює понад 80 населених пунктів у Курській області, де було створено військову комендатуру та буферну зону. Наразі обговорюється можливість створення гуманітарного коридору для евакуації цивільних осіб, які перебувають у зоні бойових дій.

Читайте також: У Бєлгородській області з 19 серпня закривається в'їзд до 5 населених пунктів: мешканців евакуюють

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк