17.08.2024, 10:17

У Бєлгородській області з 19 серпня закривається в'їзд до 5 населених пунктів: мешканців евакуюють

В Белгородской области закрывается въезд в 5 населенных пунктов

У Бєлгородській області введено режим Надзвичайної ситуації різного рівня. З 19 серпня закривається в'їзд до 5 населених пунктів, мешканців евакуюють.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков оголосив про закриття з 19 серпня в'їзду до п'яти населених пунктів, повідомляє Час Пік.

"З 19 ​​серпня до 5 населених пунктів області закриваємо в'їзд, відселяємо мешканців та допомагаємо вивезти майно:

У Грайворонському окрузі – у 4 населених пунктах: селах Новобудівка-Друга та у селищах Радгоспний, Добропілля та Козачок.

У Валуйському окрузі – у село Новопетрівка", - написав Гладков у Telegram.

Влада обіцяє виплати постраждалим мешканцям за часткову втрату майна першої необхідності, за повну втрату майна, за поранення, одноразову допомогу членам сімей загиблих мирних жителів та часткову компенсацію за оренду житла тим, чиї будинки зруйновано або непридатні для проживання.

Також він нагадав, що у Краснояружському районі тимчасово закрито в'їзд у село Колотилівка. Нагадаємо, вранці 12 серпня Гладков оголосив про евакуацію населення прикордонного Краснояружського району до "безпечніших міст". Пізніше він повідомляв, що прикордонний Краснояружський район залишили майже всі його мешканці.

Крім того, мешканцям Шебекинського округу, а також деяких населених пунктів Бєлгородського району та Грайворонського округу пропонують переїхати до пунктів тимчасового розміщення або отримати часткову компенсацію за оренду житла.

Як зазначив Гладков, "цю міру підтримки вводимо на 3 місяці й сподіваємося, що за цей період ситуація в селах стабілізується, а жителі зможуть повернутися до своїх будинків".

"СВО" йде за планом"...

Читайте також: Авіаудар по мосту в Курській області: з'явилося відео моменту підриву моста

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк