18.08.2024, 13:26

Російська армія обстріляла Мирноград: одна людина загинула, є поранені

Віктор Білий | Всі новини автора

У неділю, 17 серпня, російська армія атакувала місто Мирноград у Донецькій області. Обстріл, проведений вранці, забрав життя однієї людини й залишив ще одного пораненим.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації (ОВА) Вадим Філашкін у ТГ-каналі, передає Час Пік.

За даними Філашкіна, російська артилерія вдарила по приватному будинку, внаслідок чого загинула жінка 1941 року народження. 56-річну жінку поранено в результаті обстрілу. Крім того, в результаті атаки пошкоджено три житлові будинки.

Філашкін також закликав жителів Донецької області до евакуації до більш безпечних районів, наголошуючи на небезпеці перебування в зоні конфлікту.

"Залишитися на Донеччині небезпечно! Евакуюйте своєчасно!", - додав він.

За інформацією, наданою пізніше, того ж дня російські війська атакували Мирноград із використанням авіабомби ФАБ-500 із керованим касетним підривником. Ця атака призвела до загибелі ще однієї людини, а також поранення чотирьох інших.

Загалом, за добу 17 серпня російська армія забрала життя двох мирних жителів Донбасу, а восьми іншим було заподіяно поранення. Загострення обстрілів у регіоні продовжує серйозно впливати на громадянське населення, наголошуючи на необхідності своєчасної евакуації та захисту населення від подальших атак.

Читайте також: Росія не зможе нескінченно довго утримувати ініціативу на сході України, - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк