19.08.2024, 15:10

Окупаційна влада "ЛНР" обмежує виїзд для осіб з доступом до секретної інформації: подробиці

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ждлдоро

Так званий "керівник" окупованої Луганщини Пасічник підписав нове розпорядження, яке суттєво обмежує право на виїзд для осіб, що мають доступ до важливих та абсолютно секретних відомостей. Це рішення стосується, зокрема, глав муніципальних утворень на окупованих територіях Луганської області.

Про це повідомляють окупаційні ресурси, передає Час Пік.

Згідно з новим "документом", особи, які володіють інформацією особливої важливості або секретними відомостями, повинні подати особисту заяву, на ім'я Леоніда Пасічника за 35 днів до бажаного виїзду. Відповідно до розпорядження, дозволи на виїзд надаватимуться виключно за його рішенням особисто.

Процедура отримання дозволу передбачає ретельну перевірку заявників, яку здійснюватимуть органи Федеральної служби безпеки (ФСБ) та внутрішньої розвідки Російської Федерації. Це включає перевірку всіх деталей запиту, зокрема маршруту переміщення, типу транспорту, а також інформації про особу або організацію, яка прийматиме заявника.

Дане рішення є частиною ширших зусиль окупаційної влади контролювати переміщення осіб, які мають доступ до критично важливої інформації, і, ймовірно, є реакцією на загрози безпеці в умовах тривалого конфлікту.

Окупаційні медіа повідомляють, що нова політика викликала занепокоєння серед місцевих керівників і службовців, які тепер повинні бути обережними в питаннях організації своїх поїздок та дотримання нових правил.

Читайте також:

У "звільненому" Лисичанську триває "приватизація" житла: нові адреси

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк