19.08.2024, 14:08

У "звільненому" Лисичанську триває "приватизація" житла: нові адреси

Оксана Мовчан | Всі новини автора
жавплоало

У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області розпочалася нова хвиля так званої "приватизації" житла, що викликала серйозне занепокоєння серед місцевих мешканців.

Окупаційна "адміністрація" міського округу оприлюднила оголошення, в якому повідомляє про необхідність явки осіб, які вважають себе власниками житлових приміщень, що, за їхньою версією, мають ознаки безхазяйного майна, передає Час Пік.

Згідно з "законом", який носить назву "про особливості виявлення, використання та визнання права муніципальної власності муніципальних утворень Луганської Народної Республіки на житлові приміщення, які мають ознаки безхазяйного майна, розташовані на території Луганської Народної Республіки", особи, що претендують на право власності на таке майно, мають з’явитися до "адміністрації" Лисичанська.

Окупанти визначили конкретні терміни для явки – 30 календарних днів з моменту розміщення оголошення. 

Це оголошення стосується житла за адресою квартал Молодіжний, будинок 7.

Список квартир включає:

8, 9, 15, 16, 38, 40, 63, 81, 101, 105, 107, 112, 115, 125, 128, 159, 169, 176, 180, 183.

Такий крок є частиною ширшої стратегії, яка може сприяти подальшій легалізації контролю над майном та ресурсами на окупованих територіях.

Місцеві мешканці висловлюють занепокоєння з приводу правомірності цього процесу, адже такі дії можуть призвести до порушення прав власників. Важливо відзначити, що ці дії відбуваються в умовах окупації й мають на меті реалізацію політики, яка суперечить міжнародному праву і правам людини.

Читайте також:

Зруйнувати та кинути: На окупованій Луганщині вирішили провести "оптимізацію" закладів культури

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк