Error message

  • Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 8 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /var/www/chaspik/data/www/vchaspik.ua/includes/bootstrap.inc).
  • Notice: unserialize(): Error at offset 2 of 8 bytes in variable_initialize() (line 1202 of /var/www/chaspik/data/www/vchaspik.ua/includes/bootstrap.inc).
19.08.2024, 09:05

Зруйнувати та кинути: На окупованій Луганщині вирішили провести "оптимізацію" закладів культури

ЛНР, автоклубы

На окупованій Луганщині так зване "Міністерство культури ЛНР" провело нараду, на якій було обговорено оптимізацію мережі закладів культури на "звільнених" територіях. Було ухвалено рішення про скорочення мережі закладів культури.

Окупаційним "міністерством культури" ухвалено рішення про скорочення мережі закладів культури на території так званої "ЛНР". Про це повідомляють інформаційні ресурси, підконтрольні окупантам, передає Час Пік.

Основними об'єктами для "оптимізації" стануть філії закладів культури в населених пунктах з малою кількістю жителів, будівлі які перебувають в аварійному стані, а також ті, де спостерігається дефіцит кадрів. Судячи з того, як окупанти "звільняли" Луганщину, закривати заклади культури доведеться майже скрізь...

Як зазначили у Луганській ОВА, основною причиною ухвалення такого рішення став той факт, що РФ сильно урізала дотації на утримання окупованих територій.

"Обумовлено це відсутністю грошей на забезпечення діяльності закладів та на оснащення чи ремонти – росія значно обмежила фінансування. Якщо заклад встигнути вчасно юридично закрити, то він не зможе підпасти під реалізацію національного проєкту "Культура" та навіть сподіватися на пожертви президентського фонду культурних ініціатив. Якщо не встигнути, то на нього взагалі не виділятимуть коштів.

Першими під так би мовити "оптимізацію" підпадуть заклади культури, які потребують ремонту чи закупівлі нового обладнання – тобто, значних вкладень. Далі ті, що розташовані в містах і селах із незначною кількістю населення, а також ті, де є достатньо вакансій", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні ЛОВА.

Як зазначила окупаційна влада, альтернативою для оптимізованих установ стануть автоклуби. За допомогою них й "нестимуть культуру в маси".

Як пишуть пропагандистські ресурси, автоклуби - це пересувні "культурні центри", обладнані світловим, звуковим та відеообладнанням. Автоклуб легко перетворюється на кінозал та сцену для виступів. А за рахунок обладнання "центрів" інтернетом можна транслювати культурні заходи. Можна уявити, які це будуть "заходи" та які фільми возитимуть ці "автомобілі-кінопересувки"...

Читайте також: Житло стало доступнішим? Важливе рішення Кабміну відкриває переселенцям можливості придбати власну нерухомість

Читайте також: "Сюрприз" для українців від НБУ: перекази коштів з картки на картку строго обмежать

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк