20.08.2024, 08:04

"У Мирнограда залишаються лічені дні": влада закликає мешканців міста терміново евакуюватися

Мирноград, 15-16 июля 2024г. / Фото: ГСЧС

Через просування російських окупаційних військ на Покровському напрямку місцева влада закликала жителів Мирнограда Покровського району Донецької області не зволікати з евакуацією.

Згідно з рішенням Ради оборони Донецької області, ухвалено рішення про евакуацію установ та підприємств міста, а також про закриття магазинів та ринків. Про це виконувач обов'язків Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Третяк ]]>повідомив ]]>в етері "Радіо Свобода", передає Час Пік.

"Дуже напружена ситуація, і тенденція йде до погіршення... Якщо у Покровська ще є два тижні, за розрахунками, то у Мирнограда цих тижнів вже немає. У Мирнограда залишаються лічені дні, може, день-два-три. Тому що ми вже відчуваємо третій день навіть артилерійські обстріли", – сказав Третяк.

Він закликав усіх мешканців прифронтових територій не зволікати з евакуацією. Особливо це стосується сімей з дітьми та маломобільними родичами.

Глава Донецької ОВА Вадим Філашкін підписав розпорядження про встановлення комендантської години у Мирнограді та Селідовому з 15:00 до 11:00. Нові правила почали діяти з 19 серпня.

"Закликаю жителів цих міст евакуюватися до більш безпечних регіонів України! А тих, хто досі там залишається, — дотримуватися обмежень і не наражати себе на небезпеку!", - написав Філашкін в ]]>Facebook]]>.

Раніше віцепрем'єр, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук ]]>повідомила]]>, що на Покровському напрямі ситуація залишається важкою та закликала евакуюватися мешканців Покровська, Мирнограда та Селідового.

Вона дала контакти для охочих евакуюватися:

  • Загальна гаряча лінія по Донецькій області: 0-800-500-121
  • Покровська громада: 0-800-300-101
  • Селидівська громада: 080-033-64-54
  • Мирноградська громада: 050-648-15-19
  • Мінреінтеграції: 15-48.

Читайте також: Гуманітарний коридор у бік України для жителів Курської області: прийняти не можна залишити?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк