20.08.2024, 18:07

Окупанти продовжили програму видачі обладнання для поширення пропаганди, - ЦНС

Оксана Мовчан | Всі новини автора
жвалпдопол

Окупанти на тимчасово захоплених територіях України продовжують активні спроби розширити вплив своєї пропаганди серед місцевого населення, використовуючи нові методи й продовжуючи існуючі програми.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Зокрема, російські військові оголосили про продовження терміну дії програми "руський мир", яка передбачає безкоштовну видачу супутникового обладнання для прийому пулу пропагандистських телеканалів, що поширюють кремлівську брехню.

Метою цієї програми є створення повного інформаційного контролю на тимчасово окупованих територіях, щоб забезпечити населення виключно пропагандистським контентом, спрямованим на зміцнення впливу та легітимізації окупаційної влади. Кремль прагне досягти повного інформаційного покриття, щоб не залишати місця для альтернативних джерел інформації або критичного мислення.

Проте навіть безкоштовне обладнання не користується популярністю серед місцевих жителів. З 2022 року, коли окупанти почали видавати ці набори, значна частина населення відмовляється від їх отримання, що свідчить про недовіру до російської пропаганди та бажання зберегти власну ідентичність. Через низький попит на ці набори, окупаційна влада була змушена запровадити нову практику – видачу супутникового обладнання разом із російськими документами. Цей крок має на меті примусити людей приймати пропагандистські ресурси разом із формальним визнанням російської окупаційної влади.

Таким чином, російська сторона намагається використати всі можливі засоби для зміцнення свого інформаційного впливу, незважаючи на те, що населення окупованих територій продовжує чинити опір і не сприймає кремлівську пропаганду.

Читайте також:

Ось вона, "свобода": З "ЛНР" чиновників випускатимуть лише після ретельної перевірки органами ФСБ та спецслужбами РФ

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк