21.08.2024, 13:41

Луганськ, Сєвєродонецьк та інші: Власенко розповів, як окупанти відновлюють центри, залишаючи периферії в занепаді

Віктор Білий | Всі новини автора

У Луганську, Сєвєродонецьку та інших містах окупаційна влада зосереджена на створенні "картинки" для ЗМІ, проводячи ремонти в центральних парках, тоді як навколишні райони стикаються із серйозними проблемами.

Про це в ефірі "Еспресо" повідомив начальник Сєвєродонецької РДА Роман Власенко, передає Час Пік.

"Наприклад, початок ремонту аварійного мосту у парку "1 травня" у Луганську заплановано лише на серпень наступного року", - повідомив він.

Власенко зазначив: "Луганськ фактично завмер на рівні 2014 року, після окупації. За останні два-три роки, у ході повномасштабного вторгнення, спостерігається деградація житлово-комунального господарства. У місті часто течуть каналізації, відбуваються пориви водопостачання, а мости опиняються в аварійному стані".

Ситуація аналогічна й в інших окупованих містах. У Сєвєродонецьку окупаційна влада знайшла кошти на фарбування стели в російські кольори, проте стан міста залишає бажати кращого.

"Старий район - це приклад того, як окупанти формують хибне уявлення про своє управління. У центральних частинах вони створюють упорядковані зони, а на околицях - занепад, антисанітарія та звалища", - наголосив Власенко.

У Сєвєродонецьку також спостерігається зростання кількості проблем, включаючи пожежі у навколишніх лісах, що посилює ситуацію.

"Ліси навколо Сєвєродонецька вже кілька днів у вогні. Пожежі ускладнюють життя місцевим жителям, і, попри зусилля з контролю, окупаційні сили не можуть впоратися з масштабом лиха", - повідомив він.

Читайте також: У Сєвєродонецьку сталася пожежа: від вуличного сміття спалахнув житловий будинок

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк