23.08.2024, 12:38

Ворог транспортує українське зерно з окупованої Луганщини до Ірану

Оксана Мовчан | Всі новини автора
жлдлолоропп

Окупаційні сили продовжують незаконно вивозити українське зерно з тимчасово окупованих територій. За новими даними, росіяни організували новий логістичний маршрут, що дозволяє переправляти аграрну продукцію до Ірану.

Про це повідомляє ]]>Центр національного спротиву]]>, передає Час Пік.

Зокрема, зерно з Луганської області вивозять залізницею до Каспійського моря, звідки воно прямує далі до Ірану.

Цей новий маршрут став результатом систематичних зусиль російських окупаційних сил, які прагнуть отримати вигоду з сільськогосподарського потенціалу окупованих територій України. Вивезення зерна відбувається в умовах жорсткого контролю, із залученням місцевих ресурсів та інфраструктури, яку окупанти змогли зберегти.

На тлі цих подій стає відомо, що в Кремлі висловлюють незадоволення щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях Херсонської області. Причиною цього невдоволення є значне зниження врожайності в регіоні. Проте, парадоксально, що саме дії російської сторони стали причиною такого стану справ. Після підриву дамби Каховської ГЕС, яка забезпечувала систему зрошення, аграрний потенціал Херсонщини був значно ослаблений. Це призвело до посухи та неможливості отримати високий врожай.

Таким чином, окупанти самі створили проблеми для аграрного сектору на підконтрольних їм територіях, що, в свою чергу, позначається на загальному обсязі вивезення українського зерна.

Попри це, спроби збільшити обсяги вивезення сільськогосподарської продукції тривають, що є ще одним доказом використання окупованих територій з метою отримання економічної вигоди.

Читайте також:

Пожежі на окупованій Луганщині: вогонь перекинувся на будинки у Лопаскине, поряд з селом - соснові ліси

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк