23.08.2024, 10:07

Пожежі на окупованій Луганщині: вогонь перекинувся на будинки у Лопаскине, поряд з селом - соснові ліси

Оккупированная Луганщина, пожары

На території окупованої Луганщини рятувальники не можуть впоратися з масштабними пожежами. Вогонь знищує не лише суху траву та ліси, а й будинки у населених пунктах, які стоять на шляху розповсюдження вогню.

Як повідомили у "ГУ МНС РФ по ЛНР", 21 серпня о 15:37 надійшло повідомлення про пожежу у населеному пункті Лопаскине. На той момент горіло 60 гектарів сухої трави та 12 нежитлових будинків, передає Час Пік.

Як заявили рятувальники, гасінню вогню заважають сильний поривчастий вітер, віддаленість вододжерела, важка прохідність та велике пожежне навантаження.

Пожежею вже знищено понад 100 гектарів сухої трави, 30 нежитлових будинків та 1 житловий будинок. Поряд з селом знаходяться соснові ліси й рятувальники намагаються не допустити поширення вогню на житлові будинки та лісовий масив.

У "ГУ МНС РФ по ЛНР" заявили, що пожежа локалізована, але про повну ліквідацію вогню говорити зарано.

"У Лопаскиному, що у Щастинській громаді, сталося займання сухої трави. Полум’я перекинулося на будинки. Місцеві жителі спробували викликати рятувальників, але ті лише спостерігали, як вигоріло 31 домоволодіння. Раніше в населеному пункті мешкало 138 осіб. Тепер більша частина села знищена", - ]]>повідомили ]]>у Луганській ЛОВА.

Мешканці села, яких не вигнала зі своїх будинків війна, тепер ризикують залишитись без житла через пожежі, які не припиняються на окупованій Луганщині вже кілька місяців. Цілком можливо, що перед багатьма постає питання: "Куди їхати і де зимувати?". І це може стати для них великою проблемою, оскільки житло у "звільнених" містах Луганщини окупанти "віджимають" не для місцевих жителів. Його, наприклад, швидше віддадуть біженцям з Курської області, ніж нужденним жителям Луганщини...

Читайте: Гуманітарний коридор у бік України для жителів Курської області: прийняти не можна залишити?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк