23.08.2024, 14:17

"Нові горизонти окупаційної пропаганди": як "освітян" з Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного готують до промивання мізків українським дітям

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ажлпдоп

В умовах тимчасової окупації українських територій, агресор продовжує намагатися змінити світогляд місцевого населення, починаючи з наймолодших.

Про це відзвітували тамтешні ресурси, передає Час Пік.

"Освітяни" з тимчасово окупованих міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ та Рубіжне Луганської області, взяли участь у форумі під назвою "Нові Горизонти", який організований з метою підготовки педагогів до роботи в умовах російської окупаційної системи.

"Захід", що тривав з 12 до 23 серпня, став частиною систематичної роботи, метою якої є нав'язування пропагандистських наративів, спрямованих на зміну національної ідентичності українських дітей та молоді. Ця серія лекцій організована проросійським товариством "Знання" у співпраці з так званим міністерством освіти самопроголошеної "ЛНР". Учасників форуму забезпечують "матеріалами та методичними рекомендаціями", які мають на меті інтегрувати молоде покоління в ідеологічний простір Росії.

На "заході" обговорюються різноманітні теми, які, на перший погляд, можуть здаватися освітніми або культурними, але насправді носять глибоко ідеологічний характер. "Вчителів" навчають нових методів подачі історичних та культурних тем, які повністю спотворюють реальну картину подій і пропагують російське бачення історії. Особливий акцент робиться на спробах інтеграції російської мови як основної мови викладання та спілкування, що є черговою спробою витіснити українську культуру та мову з повсякденного життя.

Читайте також:

"Без зв'язку і надії": як мешканці окупованого Рубіжного залишаються в інформаційному вакуумі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк