23.08.2024, 12:55

"Без зв'язку і надії": як мешканці окупованого Рубіжного залишаються в інформаційному вакуумі

Оксана Мовчан | Всі новини автора
ждорор

У Рубіжному, що наразі перебуває під окупацією, місцеві мешканці все частіше висловлюють невдоволення через відсутність мобільного зв'язку.

Про це стало відомо у мережі, передає Час Пік.

Під постами окупаційної "адміністрації" в соціальних мережах з'являються численні коментарі, в яких люди порівнюють сучасне життя з радянськими часами, коли доступ до зв'язку був обмежений. Вислови на кшталт "Живемо як в СРСР" стали буденними, що свідчить про глибоке невдоволення мешканців.

Відсутність мобільного зв'язку змушує людей виїжджати з міста, аби здійснити елементарний телефонний дзвінок. Це створює значні труднощі, адже без зв'язку люди не можуть звернутися за допомогою у випадку екстреної ситуації. Можливість викликати швидку допомогу, поліцію чи рятувальників фактично недоступна. Таке обмеження зв'язку ставить під загрозу життя та здоров'я мешканців, адже вони залишаються без можливості швидко отримати допомогу у критичних ситуаціях.

Зневажливе ставлення окупаційної влади до проблеми лише поглиблює розчарування людей. Мешканці відчувають себе ізольованими та беззахисними, що впливає на загальну морально-психологічну ситуацію в місті. Відсутність комунікаційних можливостей ще більше поглиблює кризу в окупованому Рубіжному, де люди почуваються відірваними від світу і позбавленими базових прав.

Читайте також:

Ворог транспортує українське зерно з окупованої Луганщини до Ірану

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк