24.08.2024, 19:10

У мережі з'явилися свіжі світлини з окупованого Сєвєродонецька

Марина Гончар | Всі новини автора
іаєдвіжло

У мережі з'явилися нові світлини з тимчасово окупованого Сєвєродонецька Луганської області, зроблені 20 серпня як уранці, так і ввечері.

На цих фотографіях чітко видно, в якому стані перебувають важливі об'єкти міста, передає Час Пік.

Одна з фотографій демонструє стан Сєвєродонецького фахового коледжу культури й мистецтв імені Сергія Прокоф'єва. Ця будівля, яка колись була місцем навчання та культурного розвитку, тепер стоїть понівечена. 

Інші кадри фіксують наслідки пожеж у 80-му мікрорайоні міста. На світлинах видно густий дим, що піднімається над містом. Проте на цей час немає інформації про активні пожежі в цій частині Сєвєродонецька, і, ймовірно, вогонь вже вдалося загасити або він згас сам по собі.

Ще одна серія фотографій показує, як виглядає проспект Хіміків, одна з головних артерій міста. Вулиці майже безлюдні, зруйновані фасади будівель наводять на думку про те, що життя в цьому районі заморожене. Колись жвавий і багатолюдний проспект зараз перетворився на тінь самого себе.

Ринок "Злагода" та вулиця Єгорова — Гоголя також не залишилися поза увагою. Ринок, який раніше був місцем активної торгівлі, тепер стоїть пусткою, зі слідами занедбаності.

​​​​​​​

Ці нові світлини наочно показують, наскільки сильно постраждав Сєвєродонецьк внаслідок окупації та бойових дій. Місто, яке колись було важливим культурним та економічним центром регіону, тепер лежить у руїнах. Люди, які залишилися тут, стикаються з важкими умовами життя, а місця, які колись були символами міста, стоять покинутими та пошкодженими.

Читайте також:

До окупованого Сєвєродонецька прибула бригада російських ветеринарів​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк