24.08.2024, 09:22

До окупованого Сєвєродонецька прибула бригада російських ветеринарів

Оккупированный Северодонецк

До окупованого Сєвєродонецька на Луганщині прибула бригада ветеринарів з російського міста Пермь. Лікарі приїхали до прифронтового міста на 3 дні.

Окупаційна адміністрація Сєвєродонецька повідомила, що до міста на 3 дні прибули ветеринари з Пермі. Зазначається, що це вже 11 візит лікарів, повідомляє Час Пік.

У рамках проєкту "Сліди людини" спеціалісти проводять профілактичні огляди, вакцинацію та стерилізацію свійських та вуличних тварин.

"Лікарі з ранку й до вечора практично без перерви проводять стерилізацію кішок і собак, допомагаючи контролювати популяцію бездомних тварин у місті...

За один робочий день ветеринарні лікарі фонду проводять близько 40 операцій, а загальна кількість прооперованих тварин у Сєвєродонецьку становить понад 600", - повідомляє влада.

Зазначається, що допомога волонтерів безкоштовна, а "кваліфікована допомога надається усім".

Як повідомили в "адміністрації" міста, "традиційно на волонтерів фонду дуже чекали у Сєвєродонецьку, біля ветклініки їх зустрічає велика кількість сєвєродончан". І звичайно ж, надано "красивий" фотозвіт.

Тільки забули згадати, що до "звільнення" у Сєвєродонецьку працювали і ветклініки, і ветаптеки, де в будь-який час можна було отримати консультацію та допомогу. Господарям домашніх вихованців не потрібно було бігати містом у пошуках ветеринара, який може терміново надати допомогу або чекати на приїзд чергової бригади ветеринарів-волонтерів. Іноді рахунок йде на годинни...

Та й чи можна говорити про якість операцій, якщо їх проводять таку кількість на день? За 3 дні російські ветеринари поїдуть, а що робити, якщо виникнуть післяопераційні ускладнення? Хто спостерігатиме за хворими тваринами та надаватиме допомогу?

Ось така допомога "на бігу"... Натомість залишаться фото "для історії"...

Оккупированный Северодонецк Оккупированный Северодонецк

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте ще: Безкоштовне перевезення речей: як переселенцям з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного подати заявку на послугу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк