25.08.2024, 11:16

На Луганщині окупанти продовжують добивати державні шахти: замість зарплати гірники отримали привітання

Иллюстративное фото / Открытый источник

Окупанти фактично знищили вугледобувну галузь на тимчасово окупованих територіях України. Більшість шахт закрито та розграбовано.

Росіяни шукають "інвесторів" для шахт на захоплених територіях Донбасу, тим часом вже спостерігається дефіцит шахтарів. Ті, хто погодився працювати на окупантів, не отримують зарплату місяцями. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає Час Пік.

"Наразі, на ТОТ Луганщини окупанти проводять процедуру продажу всіх державних шахт так званим інвесторам. Враховуючи, що всі правочини окупаційної адміністрації не є дійсними, то після продажу інвестори просто вивезуть обладнання, а шахти закриють як це було в сусідній Донецькій області", - ]]>йдеться ]]>у повідомленні ЦНС .

Як зазначили у Луганській ОВА, незважаючи на всі "красиві" обіцянки окупантів, заборгованість перед шахтарями продовжує зростати.

"Грошей гірники підприємства "Східвугілля" не бачили з квітня. Керівники та представники профільного "міністерства" декілька місяців тому запевняли, що вирішать питання "найближчим часом". З багатьма шахтарями склалася зовсім незрозуміла ситуація – їх не оформлюють на об’єкти, передані інвесторам, та водночас не звільняють з "державних" і не видають зарплату", – ]]>йдеться ]]>у повідомленні ЛОВА.

До речі, 25 серпня - День шахтаря й окупаційна влада вже розсипається у привітаннях...

Т.зв. "міністерка праці та соціальної політики ЛНР" Олена Макаренко заявила, що "Донбас - це край, який завжди славився шахтарською працею" і подякувала шахтарам "за самовідданість, сміливість та мужність".

Гауляйтер "ЛНР" Леонід Пасічник заявив, що "гірники – головне надбання шахтарського краю, його основа та гордість", а також побажав шахтарям "м'якого вугілля та міцної покрівлі". За його словами, на ряді шахт вже працюють інвестори, "розпочалася масштабна модернізація гірничих підприємств, оновлюється обладнання, відкриваються нові лави".

Всі ці "красиві" слова "визволителів" звучать на тлі знищених шахт, загинувших у "м'ясних штурмах" гірників, сімей шахтарів, які залишилися без засобів для існування... Звучать як глузування...

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк