29.08.2024, 15:21

Окупанти показали "відновлення" у Сєвєродонецьку: що приховують фотографії

Віктор Білий | Всі новини автора

У соціальних мережах з'явилися фотографії, що нібито демонструють відновлення будинків в окупованому Сєвєродонецьку Луганської області.

Однак при найближчому розгляді з'ясовується, що ці зображення не відображають повну картину того, що відбувається у регіоні.

На верхніх фотографіях справді зображений Сєвєродонецьк, а саме будинки на Гвардійському проспекті 20, 40 і 55. Судячи зі знімків, цим будинкам пофарбували фасади, створюючи видимість відновлювальних робіт.

Проте нижні фотографії, представлені як частина того самого процесу "відновлення", насправді показують зовсім інший населений пункт - село Тошківка, яке було практично повністю зруйноване під час бойових дій. Важливо відзначити, що в Тошківці досі під завалами можуть бути люди, про що неодноразово повідомлялося раніше.

Примітно, що окупаційна влада не проводить показових відновлювальних робіт у Тошківці, де практично всі будинки зруйновані, а для реального відновлення знадобилася б значна кількість ресурсів.

Місцеві жителі зазначають, що будинків, зображених на нижніх фотографіях, у Сєвєродонецьку ніколи не існувало, що ще раз підтверджує маніпулятивний характер представленої інформації.

Користувачі мережі характеризують подібні дії як "ефективну брехню", зазначаючи, що тільки жителі Сєвєродонецька можуть відразу розпізнати обман, тоді як для решти світу ця дезінформація може здатися правдоподібною.

"Ефективна брехня, а що тільки сєвєродончани знають що це неправда, решті світу це невтямки", - пишуть у мережі.

Читайте також: Сєвєродонецьк і Лисичанськ чекатимуть поліпшень ще довго, - ОВА

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк