01.09.2024, 12:26

72-а бригада залишає Вугледар: політичний скандал та побоювання військових

Віктор Білий | Всі новини автора

Член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Мар'яна Безуглая висловила серйозні побоювання з приводу рішення головкому ЗСУ Олександра Сирського вивести з Вугледара 72-у окрему механізовану бригаду.

Протягом двох років ця бригада успішно захищала місто від атак та мала значний досвід роботи у цьому регіоні.

Як повідомляє Безугла на своїй сторінці у Facebook, численні звернення від військових вказують на глибоке невдоволення та побоювання з приводу такого рішення, передає Час Пік.

За її словами, 72-ю бригаду, яка добре знає місцевість і ефективно відбивала атаки противника, буде виведено з Вугледару найближчим часом. У зв'язку з цим військові та експерти побоюються можливих негативних наслідків для оборони міста.

"Росіяни вже поінформовані про заплановане відведення бригади й активно готуються до наступу. Це може призвести до катастрофічних наслідків, аналогічних тим, що сталися в Торецьку та Нью-Йорку після виведення 24-ї бригади", - наголосила Безугла.

Вона висловила думку, що таке рішення може призвести до значного послаблення оборони та розхитування фронту, що є неприйнятним у поточних умовах.

Зазначимо, що це рішення було ухвалено на тлі непростої ситуації на фронті, і воно викликало широкий резонанс як серед військових, так і в громадських колах. Офіційні представники ЗСУ поки не прокоментували заяву Мар'яни Безуглої, що залишає багато питань без відповіді та посилює напруженість навколо цієї теми.

Читайте також: Росія готує наступ на Покровськ через дві ключові тактичні операції, - ISW

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк