02.09.2024, 07:49

Ракетний удар по Києву: перші подробиці про наслідки ранкової атаки

ракетный удар по Киеву / Иллюстративное фото

Російські окупаційні війська завдали чергового комбінованого ракетного удару по Києву крилатими та балістичними ракетами. Збито понад 20 повітряних цілей.

Російські окупаційні війська вранці 2 вересня атакували Київ, застосувавши крилаті та балістичні ракети. Над столицею знищено понад 20 ракет та БПЛА. Про це ]]>повідомили ]]>у Київській міській військовій адміністрації, передає Час Пік.

"Крилаті ракети, (потенційно Х-101) найпевніше, були випущені близько третьої ночі з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Саратовської обл., РФ. На Київ ці ракети заходили після складних маневрів, з південного напрямку. Одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет, ворог випустив по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М. До цього всього ще додався один ударний БпЛА. Силами та засобами протиповітряної оборони в повітряному просторі столиці було знищено понад десяток крилатих ракет та близько десятка - балістичних та ударний безпілотник! Неймовірно велика кількість балістичних ракет одночасно! (Точно тип та кількість оприлюднять у своїх звітах Повітряні Сили)", - йдеться у повідомленні КДВА.

Внаслідок ракетного удару сталося падіння уламків у Голосіївському, Святошинському,
Дніпровському та Шевченківському районах. На місцях працюють екстрені служби.

За даними мера Києва Віталія Кличка, станом на 06:25 до медиків за допомогою звернулося двоє дорослих - одного з них госпіталізовано. Дані щодо руйнувань та постраждалих уточнюються.

За попередньою інформацією, у Святошинському районі на одному з місць падіння уламків горіли 4 автомобілі, сталася пожежа у двоповерховому нежитловому будинку, пошкоджено МАФи біля станції метро "Святошин", а також вікна будівлі станції метрополітену. У Голосіївському районі пошкоджено корпус котельні, пожежу ліквідовано. У Шевченківському районі сталося загоряння на території одного з підприємств.

За даними ДСНС, у Святошинському районі рятувальники ліквідували загоряння на площі 700 кв.м у двоповерховій будівлі складського приміщення та пожежу в пункті прийому вторсировини на площі 20 кв.м. У Голосіївському районі ліквідовано пожежу на площі 6 кв. м у котельні одного з навчальних закладів. У Шевченківському районі ліквідовано загоряння на площі 400 кв.м. Триває розбір конструкцій.

"Вибравши день, коли діти йдуть до школи, російські нацисти атакували ракетами мирний Київ.

Як завжди, без будь-якого воєнного сенсу. З метою терору цивільних. Вочевидь, знову цілилися по дитячій лікарні, але відпрацювало ППО", - журналіст Денис Казанський ]]>прокоментував ]]>чергову атаку російських терористів.

Читайте також: Виплати продовжили, але не всім. Хто з переселенців отримуватиме виплати на проживання з 1 вересня?

Последствия обстрела Киева / Фото: ГСЧС Последствия обстрела Киева / Фото: ГСЧС Последствия обстрела Киева / Фото: ГСЧС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк