02.09.2024, 12:56

У Сєвєродонецьку окупанти відкрили школу, публікуючи фото та відео

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованому Сєвєродонецьку Луганської області російська влада прозвітувала про відкриття загальноосвітньої школи № 9. Цю подію вони подають як символ повернення до мирного життя в місті.

Згідно з інформацією, наданою окупаційною владою, школа серйозно постраждала від обстрілів, але змогла відчинити свої двері для учнів на початок нового навчального року, передає Час Пік.

Загалом, за повідомленням пропагандистських ресурсів, у Сєвєродонецьку зараз працюють 6 шкіл, 4 дитячі садки та Центр патріотичного виховання.

Окупанти заявляють, що цього року за парти сядуть 1693 учні, і їхня кількість продовжує зростати. Таким чином, вони намагаються демонструвати відновлення системи освіти та повернення до нормального життя у місті.

Однак, попри відкриття школи та деклароване відновлення, жителі Сєвєродонецька продовжують натрапляти на труднощі. Місто, як і раніше, знаходиться в зоні бойових дій, і неясно, як довго збережеться можливість навчання дітей у таких умовах.

Крім того, залишається невизначеною ситуація з питаннями безпеки, інфраструктури та соціальних послуг для населення. Мешканці Сєвєродонецька, як і раніше, змушені виживати у важких умовах окупації.

Читайте також: Пожежі знищують селища під Сєвєродонецьком та у передмісті Антрациту: окупанти не можуть впоратися з вогнем

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк