02.09.2024, 10:56

Пожежі знищують селища під Сєвєродонецьком та у передмісті Антрациту: окупанти не можуть впоратися з вогнем

Поселок Щедрищево под Северодонецком / Скриншот с видео

На окупованій Луганщині продовжують вирувати лісові пожежі, з якими окупанти не можуть або не хочуть впоратися вже кілька місяців. Якщо раніше горіли тільки ліси, тепер вогонь знищує житлові селища.

На окупованій Луганщині лісові пожежі перекинулися на селища. Вогонь знищує будинки у Щедрищевому під Сєвєродонецьком та у селищі Бокове-Платове під Антрацитом. Рятувальники "ЛНР" приборкати пожежі не можуть, повідомляє Час Пік.

Нагадаємо, на окупованій Луганщині т.зв. "Міністерство природних ресурсів та екології ЛНР" продовжило обмеження на перебування громадян та транспорту в лісах. У зв'язку з погодними умовами на території "республіки" встановлено найвищий (5-й) клас пожежної небезпеки. Людям заборонили ходити до лісу та попередили, що за порушення у період особливого протипожежного режиму передбачено великі штрафи.

Поки "Мінприроди ЛНР" ставить галочки про виконану роботу, на окупованій Луганщині горять вуже не лише ліси, а й населені пункти. У селищі Щедрищеве під Сєвєродонецьком вже згоріло щонайменше 80 будинків, пожежа триває. Крім пожежі у Щедрищевому також фіксується пожежа недалеко від Воронового та Борівського. Горить селище й на території, окупованій ще у 2014 році.

Поки горять будинки, а люди залишаються без даху над головою, росіяни встигають знімати пропагандистські ролики. Наприклад, у новому сюжеті розповідається, як волонтери з організації "Ридовка Помогает!" у Щедрищевому "допомогли з гасінням пожежі". Зазначається, що вони "організували мобільний пункт допомоги, де всім охочим можна попити води та перекусити пиріжками". Так на думку пропагандистів виглядає "допомога" у гасінні пожежі.

"У так званій "ЛНР" встановлено п’ятий, найвищий, рівень пожежної небезпеки. Цим повідомленням попередили населення, але аж ніяк не посприяли посиленню роботи пожежних частин. Випадки, коли після займання сухостою чи лісу полум’я переходило на житловий сектор, стали буденністю. Вихідними знову спалахнув ліс поблизу Сєвєродонецька. Стихія охопила будинки на околицях Щедрищевого та поширюється далі. Вже відомо про понад 80 вигорілих домоволодінь. Рятувальники не втручаються, бо "не вистачає сил та засобів". Вода знайшлася в окупаційної влади – питна. Декілька літрів. Її привезли – на цьому допомога завершилася", - ]]>повідомили]]> у Луганській ОВА.

А під Антрацитом спалахнула пожежа в селищі Бокове-Платове. Як повідомляють місцеві жителі, пожежники на допомогу людям не поспішають...

Читайте також: "Луганський клондайк": Окупанти шукають охочих добувати золото та срібло на території "ЛНР"

Читайте ще: В школу як на свято? Які "сюрпризи" чекають на школярів Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного у новому навчальному році?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк