02.09.2024, 19:49

"Значне задимлення у Рубіжному": місцеві жителі занепокоєні через лісову пожежу

Марина Гончар | Всі новини автора
ропо

У тимчасово окупованому Рубіжному, що знаходиться в Луганській області, спостерігається значне задимлення, яке викликає занепокоєння серед місцевих жителів.

Про це повідомляють окупаційні ресурси, передає Час Пік.

За словами очевидців, джерело диму може бути пов'язане з лісовою пожежею, що палає зі сторони Сєвєродонецька. З огляду на ситуацію, місцеві мешканці припускають, що вогонь може охоплювати район Щедрищевого, яке знаходиться неподалік від міста.

Масштабні пожежі на окупованих територіях Луганської області не є поодиноким випадком. Через бойові дії і обстріли, що тривають уже тривалий час, ліси та інші природні території часто стають жертвами неконтрольованого вогню. Ця ситуація не тільки загрожує навколишньому середовищу, але й становить реальну небезпеку для жителів населених пунктів, розташованих поруч.

Значне задимлення у Рубіжному викликає занепокоєння через можливість поширення вогню на житлові райони, а також через шкоду здоров'ю, яку може завдати тривале вдихання диму.

Наразі невідомо, чи є якісь спроби з боку окупаційних адміністрацій щодо локалізації або гасіння пожежі. Зважаючи на складну ситуацію з безпекою в регіоні, реагування на такі надзвичайні події може бути ускладнене. 

Як повідомлялось раніше, на окупованій Луганщині продовжують вирувати лісові пожежі, з якими окупанти не можуть або не хочуть впоратися вже кілька місяців. Якщо раніше горіли тільки ліси, тепер вогонь знищує житлові селища.

Читайте також:

У Рубіжному триває "віджим" квартир: окупанти публікують нові списки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк