03.09.2024, 09:20

Окупанти у Сєвєродонецьку вихваляються відновленням басейну "Садко", але дані про населення викликають сумніви

Віктор Білий | Всі новини автора
Северодонецк "Садко"

У Сєвєродонецьку Луганської області, що знаходиться під російською окупацією, місцева влада оголосила про відновлення та відкриття басейну "Садко".

Згідно з повідомленням у соціальних мережах, басейн, розташований за адресою вул. Маяковського, 19А, нібито відкрили 2 вересня 2024 року, передає Час Пік.

"Поспішаємо повідомити вам радісну звістку про те, що наш басейн вже практично готовий до нового навчального року", - пишуть окупанти.

Однак голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор звернув увагу на невідповідність між заявами окупаційної влади та реальною ситуацією у місті. За його словами, окупаційна адміністрація раніше повідомляла про значне збільшення населення Сєвєродонецька - нібито з 10-15 тисяч осіб, що залишилися після окупації, до 60 тисяч.

Проте нещодавно опубліковані дані щодо кількості школярів у місті ставлять під сумнів ці твердження. Станом на 2 вересня 2024 року в Сєвєродонецьку зареєстровано всього 1693 школярів, що лише на 240 осіб більше, ніж на початку попереднього навчального року.

Лисогор наголосив, що цей незначний приріст може бути пов'язаний із прибуттям сімей із Росії, а не з масовим поверненням місцевих жителів. "Про десятки тисяч людей, що повернулися, не йдеться".

Таким чином, відкриття басейну на тлі суперечливих даних про населення міста порушує питання про реальний стан справ в окупованому Сєвєродонецьку та правдивість інформації, що розповсюджується окупаційною владою.

Читайте також: У Сєвєродонецьку окупанти відкрили школу, публікуючи фото та відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк