03.09.2024, 20:03

У Полтаві зросла кількість загиблих та поранених внаслідок удару по Інституту зв'язку: пошуково-рятувальні роботи тривають

Марина Гончар | Всі новини автора
арпрпорпо

У Полтаві тривають пошуково-рятувальні роботи після масштабної атаки, здійсненої російськими збройними силами 3 вересня 2024 року.

Про це повідомляє ]]>Офіс Генерального прокурора України]]>, передає Час Пік.

За останніми даними, кількість загиблих сягнула 51 особи, а понад 200 людей отримали поранення. Удар був завданий двома балістичними ракетами типу "Іскандер-М", які влучили в навчальний заклад та лікарню.

Згідно з повідомленням Офісу Генерального прокурора України, досудове розслідування розпочато за фактом порушення територіальної цілісності та недоторканності України, відповідно до статті 110 Кримінального кодексу України.

Слідчо-оперативна група працює на місці події, разом з рятувальниками та іншими службами, щоб розібрати завали й уточнити кількість постраждалих.

Атака завдала серйозної шкоди: частково зруйновано одну з будівель Інституту зв’язку, лікарню та кілька прилеглих будинків.

Прокуратура і правоохоронці займаються документуванням наслідків цього злочину, який є черговим проявом агресії з боку держави-агресора.

Наразі невідкладні слідчі дії тривають, і правоохоронці роблять усе можливе, щоб визначити точну кількість жертв та постраждалих, а також забезпечити правову відповідальність за вчинене.

Читайте також:

"Зовсім зв'язку немає, то хоч якийсь був": жителі окупованого Лисичанська скаржаться на проблеми з "мобільною мережею"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк