03.09.2024, 19:18

"Зовсім зв'язку немає, то хоч якийсь був": жителі окупованого Лисичанська скаржаться на проблеми з "мобільною мережею"

Марина Гончар | Всі новини автора
аппаорпо

Мешканці тимчасово окупованого Лисичанська, Луганської області, скаржаться на відсутність зв'язку, що створює серйозні проблеми у повсякденному житті.

Як повідомляють місцеві жителі, які діляться своїми скаргами в соціальних мережах і місцевих пабліках, ситуація погіршилася, особливо з учорашнього вечора, передає Час Пік.

"Доброго ранку. Сьогодні зовсім немає зв'язку? Раніше хоча б якийсь був, а сьогодні справжня біда...", — пишуть жителі Лисичанська, обговорюючи проблему.

З їхніх слів, оператор мобільного зв'язку МКС не надає чіткої інформації про причини таких перебоїв, лише рекомендує вручну змінювати налаштування мережі. 

Схожа ситуація спостерігалася і в Луганську, де 2 вересня було оголошено про тимчасове обмеження роботи мобільного зв'язку. Мобільний оператор МКС попередив абонентів, що перебої можуть виникнути у другій половині дня, проте обіцяв, що до вечора проблему буде вирішено.

"У зв'язку з проведеними заходами, у другій половині дня 02.09.2023 р., на території м. Луганська та прилеглих населених пунктів буде обмежено роботу мобільного зв'язку", — йшлося в повідомленні оператора.

Попри обіцянки, зв'язок у Лисичанську так і не відновився, що спричиняє занепокоєння серед місцевого населення. Люди залишаються ізольованими, не маючи змоги зв'язатися з рідними та отримати необхідну інформацію. Відсутність стабільного зв'язку також ускладнює доступ до екстрених служб, що може мати критичні наслідки у випадку надзвичайних ситуацій.

Проблема зі зв'язком у Лисичанську підкреслює труднощі, з якими стикаються мешканці тимчасово окупованих територій, де інфраструктура залишається нестабільною, а "постачальники послуг" не можуть забезпечити належну якість обслуговування. 

Читайте також:

"Російська анексія нерухомості": як окупанти на сході України позбавляють українців житла

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк