04.09.2024, 18:44

Окупаційна "влада" Сєвєродонецька розповідає про міфічне зростання населення: реальність і вигадки

Марина Гончар | Всі новини автора
попрор

Так званий "очільник" тимчасово окупованого Сєвєродонецька Луганської області заявив про значне збільшення чисельності населення міста. За його словами, протягом двох років населення зросло вп'ятеро.

Про це повідомляють окупаційні ресурси, передає Час Пік.

На думку Моргунова, чисельність населення Сєвєродонецька за два роки збільшилася вп'ятеро і сягнула 40 тис. осіб, повертаються навіть люди, які виїхали в Європу. 

"Найголовніший показник того, що ми робимо - це динаміка повернення людей у рідне місто. Якщо ми у 2022 році починали з восьми тисяч, які перебували тут, то сьогодні в місті проживає приблизно 40 тисяч осіб", - сказав він.

"Очільник" міста уточнив, що у свої домівки повертаються сєвєродончани, які виїжджали на територію України.

Однак ця інформація викликає великі сумніви, адже реальна ситуація на місці значно відрізняється від заяв окупантів.

Насправді життя в Сєвєродонецьку майже немає. Місто, яке до окупації було домівкою для десятків тисяч людей, сьогодні спорожніло. Вечорами на вулицях панує повна тиша - немає ані пішоходів, ані автомобілів. Раніше жваві райони, які колись були наповнені життям, зараз виглядають покинутими. 

Звіт окупаційної влади про "натовпи людей" виглядає як грубе спотворення реальності. Мешканці міста, які залишилися, живуть у страху, часто без базових умов для життя, таких як вода, електрика та медичне забезпечення.

Окупанти намагаються створити ілюзію відновлення та процвітання, але реальність зовсім інша: більшість жителів або залишили місто, або змушені жити в надзвичайно важких умовах.

Така ситуація в Сєвєродонецьку ще раз підкреслює масштаби дезінформації, яку використовують окупаційні сили, намагаючись створити видимість нормалізації життя на тимчасово окупованих територіях. 

Замість того, щоб відновлювати місто та підвищувати рівень життя, росіяни влаштовують показові годівлі.

Нагадаємо, що місцеві жителі показали, як виглядають квартири у будинках, які російські пропагандисти називають "відновленими". Що ховається під "красивою обгорткою", знають лише місцеві жителі. До речі, квартира знаходиться у "відновленому" пофарбованому будинку - зовні цукерка, а всередині...

Читайте також:

"Де люди?": У мережі показали фото вечірнього Сєвєродонецька

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк