05.09.2024, 08:09

Прийнято рішення про примусову евакуацію дітей з Покровського та Краматорського районів на Донеччині

Эвакуация из Донецкой области

У зв'язку з погіршенням ситуації на Донеччині прийнято рішення щодо додаткової примусової евакуації дітей з деяких населених пунктів Покровського та Краматорського районів.

4 вересня на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах військового стану під головуванням віцепрем'єр-міністерки – міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук, одноголосно було ухвалено рішення про примусову евакуацію дітей з деяких населених пунктів Донецької області, повідомляє Час Пік.

Йдеться про евакуацію з населених пунктів Покровського і Краматорського районів. Зокрема з сіл Берестки, Вовченка, Вознесенка, Дачне, Зеленівка, Зоря, Кремінна Балка, Новодмитрівка, Новоселидівка, Сонцівка, Старі Терни, Степанівка, Сухі Яли, Янтарне, селища Гостре, а також із сіл Іллінівка, Березівка, Бересток, Водяне Друге, Гнатівка, Довга Балка, Зелене Поле, Калинове, Олександро-Калинове, Попів Яр, Розкішне, Русин Яр, Стара Миколаївка, Степанівка, Тарасівка, Яблунівка.

Для здійснення евакуації буде розгорнуто два прийомні пункти евакуації. Евакуація з небезпечних районів проводиться безкоштовно.

Щоб отримати консультацію щодо виїзду до безпечних регіонів, можна зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА за номером:

  • 0-800-408-911

Також про бажання евакуюватися можна повідомити:

  • на гарячу лінію Мінреінтеграції 15-48,
  • написати в месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33.

Як зазначив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін, залишатися на Донеччині небезпечно. Російські війська намагаються прорвати українську лінію оборони та не припиняють обстрілювати мирні населені пункти. Ситуація у регіоні залишається складною.

Читайте також: Виплати продовжили, але не всім. Хто з переселенців отримуватиме виплати на проживання з 1 вересня?

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк