05.09.2024, 13:39

Жителі окупованого Лисичанська зіштовхнулися із серйозною проблемою: водовози зупинені

Віктор Білий | Всі новини автора

Жителі окупованого Лисичанська Луганської області зіштовхнулися із серйозною проблемою у забезпеченні питної води. У мережі активно обговорюється ситуація, пов'язана із відсутністю водовозів у місті, що спричинено відсутністю коштів у місцевого "керівництва" для оплати послуг.

За даними місцевих жителів, водовози припинили регулярну подачу питної води до Лисичанська, передає Час Пік.

Причиною цього стало те, що місцева влада не має коштів для оплати транспортних послуг. Користувачі соціальних мереж повідомляють про різке погіршення ситуації та висловлюють занепокоєння щодо відсутності офіційних роз'яснень.

Коментарі з мережі:

"У неділю не привозили воду, і пішла чутка, що більше возити не будуть. Люди дуже переживають".

"Великі водовози від самого початку підпорядковувалися безпосередньо Москві. На сьогодні їх немає на маршруті, і жодних офіційних попереджень не надходило. Сподіваємося на швидке вирішення питання".

"Вже пішли чутки, що воду не привезли через те, що машини нібито не пройшли техогляд. Якщо вони вирішили залишити все місто без води й думають, що народ мовчатиме, то дуже помиляються".

"Мама на Скляному питала водія водовозу у вівторок. Він сказав, що машини відправили до Курської області".

"У приватний сектор на "Дорожньому" воду більше не возять. Чутки свідчать, що воду привозитимуть лише до держустанов. Цікаво, з чим це пов'язано?".

Ситуація ускладнюється суперечливими заявами влади. За словами місцевих жителів, голова так званої "ЛНР" Леонід Пасічник раніше заявив про 95-відсоткове забезпечення міста водою. Проте реальність, з якою стикаються лисичани, різко контрастує із цими твердженнями.

"Підвозу не буде, оскільки "мер" відзвітував Пасічнику, що вода в місті є на 95%. Проте жінка з адміністрації підтвердила, що з водою проблеми. Місто не має грошей на оплату підвезення води. Уже тиждень воду не підвозять", - повідомляють у мережі.

На тлі водної кризи у місті також відзначається напружена ситуація. Мешканці повідомляють про періодичні вибухи, хоч і "не критичні" за їхніми оцінками. "Тільки приїхала з Лисичанська. 2 дні було тихо. На З-й дуже далеко й ближче до центру щось бахкало, але не критично".

Читайте також: "Лисичанськ без зв'язку": мешканці втрачають надію на відновлення, а окупанти вигадують нові відмовки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк