06.09.2024, 12:46

Життя в окупованому Сєвєродонецьку: від шкільних буднів до проблем зі зв'язком

Віктор Білий | Всі новини автора

В окупованому Сєвєродонецьку Луганської області спостерігається неоднозначна ситуація, що поєднує ознаки нормалізації повсякденного життя та проблеми інфраструктури, що зберігаються.

Інформація про поточне становище у місті з'явилася у низці пропагандистських пабліків, передає Час Пік.

За повідомленнями місцевих жителів, у місті настала осіння погода з температурою близько 13°C увечері та 25°C вдень. Діти повернулися до шкіл, хоча заняття проходять у скороченому форматі – уроки тривають лише 20-25 хвилин. У деяких школах, як, наприклад, у школі №17, через ремонтні роботи учні змушені займатися у дві зміни у сусідній школі №9. Попри це зазначається, що підручників вистачає всім учням.

У місті продовжуються відновлювальні роботи. Ведеться фарбування фасадів будинків, ремонт шкіл, дитячих садків, дворів та магазинів. Проте мешканці зазначають, що ціни в магазинах та на ринках не відповідають рівню зарплат та пенсій. "Ціни в магазинах і на ринку не із зарплат і пенсій".

Спостерігається збільшення кількості людей та автомобілів на вулицях, хоча інфраструктура міста все ще не повністю відновлена ​​– не працюють світлофори.

Серйозною проблемою для мешканців "Трикутника" (ЛисичанськСєвєродонецьк, Рубіжне) залишається якість мобільного зв'язку. У соціальних мережах з'являються скарги на погіршення ситуації, багато хто повідомляє про труднощі при спробах зв'язатися з рідними та близькими у цих містах.

"Цього тижня мобільний зв'язок у нашому регіоні став ще гіршим. Люди не можуть зв'язатися з Сєвєродонецьком, Лисичанським, Рубіжним. Деяким вдається, але важче, ніж раніше", - пишуть у мережі.

На тлі цих подій у Сєвєродонецьку з'явився новий мурал, створений окупаційною владою на багатоповерховому будинку на вулиці Князя Володимира, 29 (колишня Курчатова).

Читайте також: Окупаційна влада Сєвєродонецька вирішує, що робити зі зруйнованими багатоповерхівками, які "спотворюють місто"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк